1q2w3e4r писал(а):
Тобто якщо я правильно розумію, потрібно закладати ще досить серйозний запас до бюджету? Бо я рахував приблизно, і виходило досить вигідно, але тепер сумніваюсь. А як щодо прихованих витрат типу простою в порту чи якихось штрафів? І ще цікаво, чи є різниця по витратах залежно від штату або типу доставки? Бо чув, що інколи логістика всередині США теж може сильно впливати на кінцеву суму.
Так, запас обов’язково потрібен, і краще одразу рахувати максимально реалістично, а не по мінімуму. Часто люди не враховують внутрішню доставку по США, а вона залежить від відстані до порту і може бути досить дорогою. Також бувають витрати за простій у порту, якщо документи не готові або затримка на митниці. Ще один момент це конвертація валют і банківські комісії, які теж додають до загальної суми. Моя порада — перед покупкою скласти повний список витрат і додати хоча б 10–20% зверху як запас, щоб не було неприємних сюрпризів.
Якщо не хочеш занурюватися в усі ці нюанси самостійно, має сенс працювати з компаніями, які займаються повним супроводом. Наприклад, Mitridat Container Transport
mitridat-container-transport.com.ua/ пропонує комплексні послуги з імпорту авто, де вони беруть на себе підбір, перевірку, логістику, оформлення і навіть допомогу з ремонтом після доставки. У них схема побудована так, що клієнт одразу розуміє приблизний бюджет і етапи витрат, без хаотичних доплат у процесі. Це не означає, що витрати зникають, але їх легше контролювати і планувати, особливо якщо ти вперше цим займаєшся.